Härliga Ikea, dyra Toy´s a rush

Efter en heldag på VFU´n var det bara att åka hemåt igen. Men det blev bara en snabb mellanlandning för sen bar det av till Ikea. Har ju länge velat köpa de där trådbackarna och äntligen blev det av! Vi behöver verkligen dem för bebissakerna låg på hög över hela tvättbänken. Nu är allt i ordning dock! Eller nerpackat i alla fall, allt ligger väll inte direkt där de ska ligga sedan men de har i alla fall fått gömma sig. Ska sätta igång och tvätta alla saker snart, en till trådbacksmojäng ska köpas som vi ska ha på övervåningen och sedan kan man fördela allt där det ska vara. Det kommer som sagt gå åt en del förvaring, för jag gillar inte alls att ha saker liggandes.

Blev sedan en sväng in på Toy´s a rush. Skulle leta presenter men insåg att det kunde jag glömma om det inte va så att man ville lägga minst 400 kr på en. Skulle jag iof väldigt gärna vilja göra men tyvärr så är det ju inte en student unnat att kunna skämma bort sin omgivning :). Lämnade stället tomhänt med vetskapen om att de finns andra ställen att handla på där man verkar få mer för pengarna om man säger så.

Jag ska bli mamma

Nu börjar det verkligen gå upp för en att vi ska få ett barn. Vi ska bli en familj, Jag, Fredrik och lilla bebisen. Det är inte allt för långt kvar nu. I morgon är det tre månader på pricken till BF. Tre månader, det betyder att jag har varit gravid i hela sex månader varav fem månader som jag har varit medveten om det. Tiden har gått snabbt. Inte för snabbt, för jag längtar så. Men den har gått snabbt. Famför allt de sista månaderna har gått undan.

Jag undrar så vem det är som ska komma? Är det en pojke eller flicka? hur ser den ut? Hur kommer den vara? Ja, vem är det. Ändå kan jag redan nu känna så mycket för det lilla livet. Kärlek och en vilja att beskydda, ta hand om och vårda. Det är min bebis, Fredriks bebis, en del av oss och av våra familjer tillsammans.


Gojja

Jahupp, då var det dags för en ny vecka igen. Sitter här med snurr i skallen, trött som aldrig förr. Har ju VFU nu och man är väll kanske inte van att vara så aktiv hela dagen när man vant sig vid att sitta hemma och plugga. Har ju faktiskt inte jobbat så mycket heller den senaste tiden. Förra veckan låg jag till och med och sov när Fredrik dök hem från jobbet både på torsdagen och fredagen. Inte likt mig! (Jaja, somnade på soffan i dag med men börjar piggna till nu efter en blöt och kulen promenad med hunden i mörkret. Tur att man har henne minsann. Hon sitter och ylar framför en tills man masar sig upp och går ut. Ibland funkar det om man låtsas sova men idag gick hon liksom inte på den?

Helgen har bjudit på aktivitet som vanligt! Det är skönt att ha mycket att göra dock! Vi blev bjudna på så god mat av Carro & Togge i lördags, där fick vi träffa lilla Gabriel förstås och så Eline, Larsa och deras lilla Siri som gått och blivit ganska så stor. Hon ska dessutom få ett syskon bara en månad efter att min och Fredriks ploppar ut :)

På tal om bebis så börjar ju vår bebis verkligen göra sig påmind nu. Den sparkar inte så ofta men det ligger och boar och har sig. Verkar ha svårt för att välja  position ibland. Men nog är det mysigt när man ligger och tittar på den där magen som guppar och far och inte kan bestämma vilken form den ska ha :)

Föresten, jag har ett symptom idag! Jag fick lite ont i övre delen av baken, eller långt ner på korsryggen efter att jag promenerat ett tag! Kan det vara ett graviditetssymptom???? Kanske??
100 dagar kvar!

Jag är i vecka 26.
Jag har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Jag är i 6:e kalendermånaden.
Jag är i 7:e graviditetsmånaden.
Jag är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 17 feb 2011 
Jag har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebisen är ca 35 cm lång och väger ca 900 gram.


Räkneramsa

Var tvungen at skapa en liten räkneramsa. Tänkte att vi skulle göra det gemensamt i klassrummet på Fredag nämligen!

5 myror skulle gå på bio
där träffade de 5 myror till och så var de 10.

10 myror skulle lyfta ett ton
5 kom och hjälpte till och så var de 15.

15 myror skulle hälsa på hos Hugo
där träffade de 5 myror till och så var de 20.

20 myror skulle dela på en godisrem
5 myror till ville smaka och så var de 25.

25 myror ville hellre äta en cornettio
då hängde 5 till på och så var de 30.

30 myror hade halsen full med slem
5 myror till blev förkylda och så var de 35.

35 myror chartrade ett plan till Rio
då ville 5 till följa med och så var de 40.

40 myror hade fått eksem
5 till på halsen började klia och så var de 45.

45 myror skulle gå på bio
salongen hade 5 platser till, alltså plats för 50.

50 myror skulle äta mat
inga mer fick smaka, för det var slut på fat.


Tillbaka efter en tuff men kul vecka!

jisses vilken vecka jag har haft! Har inte haft en minut till övers här hemma tror jag. Vet inte när det började men förra måndagen var det fullt ös med at laga bilar och planera inför Gotland och tentaplugg. Tisdag var det tenta, onsdag-torsdag spenderades på Karlstads universitet och bomstadbadens camping. Torsdag kväll lyckades vi klämma in ett kalas. Fredag morgon var det dags att packa bilen och bege sig till Gotland!

Ja, för det var Gotland som var det bästa på hela veckan. Med halva släkten i bagaget (eller Fredriks släkt rättare sagt) bodde vi i ett trevlig hus i Tofta. Att vi var där hösttid berodde på att det skulle deltagas i GGN (gotland grand national) som är en cross/enduro tävling. Det var första året som Fredrik deltog och han fixade två varv. Har aldrig sett honom så utpumpad som efter det :). Målet var att han skulle fixa ett varv. Ett varv är nämligen 2,2 mil i lera och gyttjehål. Therese var förstås tvungen att slå vad om att han skulle kunna fixa två varv. Med lite press gick ju det bra så!

I går kväll kom vi hem, trötta och slitna men mycket nöjda!

RSS 2.0