Föräldraträff

Efter Påsken så har livet fortsatt rulla på i full karula! Måndagen blev det ett besök i Dylta hos Carro, Togge och deras Gabriel som redan är 8 månader +. De växer ju så det knakar de små barnen. De bor ju så underbart dessutom. En underbar trädgård och en underbar utsikt med gärden, skog och det bästaste - får :)

I går började jag på VFU till trots. Jag har funderat länge nu och ändrat mig många gånger om hur jag ska göra. Men efter lite bollning med både universitet och VFU-skola är det nu klart att jag får göra VFU´n på halvtid. Det har gått riktigt bra de här två dagarna och jag har redan satt igång med mitt temaarbete. Vi fick även finbesök i går av en liten herre som kanske kan bli potentiell färstman till Klara i framtiden ;). Hans mamma och pappa Madde och Bezt som de kallas fick smaka på lite grillat våren till ära.

Ja efter att ha umgåtts med en massa småbarnsföräldrar hela veckan så var det idag dags för den första träffen i föräldragruppen. Den var i Pålsboda. Lite tråkigt att vi bara var fyra stycken som behagade dyka upp. Men trevligt var det ändå och vi hann diskutera både det ena och det andra.

Nu har jag just lagt Klara till sängs. Jag har lite svårt att släppa henne under de här två dagarna som jag vart borta på förmiddagarna. Det känns liksom ännu viktigare att få vara nära henne och spendera tid med henne så jag sitter gärna och myser lite för länge innan hon åker ner i sängen. Ändå är det inte många timmar jag missar eftersom hon sover mestadels av den tiden annars. Så nu blir hon lite bortklemad av gos och kramar dagarna i ända :)

häxorna i Testa







Påskhelgen

Nu har vi haft två dagar fyllda av påskfirande och familjesammankomster. Det har varit riktigt trevligt! Långfredagen spenderades hos Fredriks föräldrar men syskon och släkt. Idag fyllde mamma år och vi var i Ervalla och träffade tjocka släkten där. Kvällen bjöd dock på åter lite mer påskfirande med Fredriks familj då de ju ändå bor så nära. Lite god Påskmat tackar man ju aldrig nej till :)







fy för katter

Idag är katter rena skadejuret enligt mig! Hade barnvagnen utomhus under dagen och när jag skulle ta in den så upptäckte jag att den stank kattpiss! En kattjävel har hoppt in i vagnen och stänkt revir i hela innanmätet! Jag är ruskigt ledsen eftersom vagnen var splitterny och vald med omsorg. Man får inte heller tvätta den i maskin så jag har fått handkrama alla delar i badkaret. Suffletten går inte heller att få dän. Den har jag försökt skumtvätta men det hjälper inget vidare verkar det som. Den får jag väll ge mig på i morgon med vattenslangen istället. Får hoppas att det inte grott in för mkt så bara :( Usch så ledsen jag är :(

Fullt ös medvetslös

Idag vaknade klara redan kl 5. Där fick jag skylla mig själv som inte gick och la mig förrän 2 på natten. Vaddå, hon brukar sova till 10:00 ju. Gjorde vad jag kunde för att hon skulle somna om men hon skulle bara ligga och prata och sprattla. Vid åttatiden gav jag upp...ja det är sant jag försökte i tre timmar, då blev det städning istället, kakbak och matlagning. LÅngpromenad har man börjat hinna med nu till vardags också även om Fredrik inte följer med. Nu kan jag gå med både hund och vagn utan problem. Skönt och roligt, särskilt i det här varma vackra vädret som vi har haft!

Nu på kvällen har jag vart otålig. Jag har börjat planera lite för min VFU. Jag tänker försöka mig på den i alla fall. Jag fick nämlgen klartecken från Universitetet att göra den på halvtid :) Skönt. Då behöver jag bara vara på skolan mellan kl 8-11 :) och går det bra och känns bra så kan jag ju alltid öka på tiden i så fall :) ...Det blir tiders det :)


Kvällsbak



Det gäller att passa på att baka på kvällarna när lillknytet är i sängen. Testade att göra vaniljbullar och de blev ju lite knasiga. Men goda är de ändå och hembakat ska vara lite hipp som happ sägs det på byn..... Hum..jag som är bakpedant :P

Dagens bilder





När man har barn och en ny kamera blir det en hel del fotografering. Idag fick dessutom även jag vara med på bild vilket inte blir allt för ofta. Hon är ju så go lilla Klara :)

blod :(

Jahapp idag skulle man se till att vara lite produktiv så när Fredrik hade åkt till jobbet och Klara låg ute i vagnen och sov fick jag för mig att börja bygga en grind. Det slutade med att jag körde bitsen i pekfingret och drog runt några varv :/ Inte skönt och mycket blod. Samtidigt vaknar Klara och vill ha mat :/ Grannen hade just åkt och handlat och jag är ju som sagt liiiivrääääd för blod :/

Ringde Fredriks föräldrar som just kommit hem från Holland -Kan ni komma , jag har borrat mig i fingret!!!!!! Nej här är man inte trevlig och frågar hur de haft det!

Men grinden den blir nog snygg när den väl är klar! Blir en standardgrind för inte har vi tid att bygga värsta matchomodellen inte. Använder restmaterial från panelbygget bara.

Bebisglädje

Vi har fått en mycket glad liten bebis minsann. Hon har nog upptäckt vad hennes skratt, prat och leende glädjer alla i sin omgivnign för hon gör inget annat än skrattar och pratar. På mornarna vaknar man av att hon ligger och skrattar åt taket till och med! Så kan hon ligga i minst en timme? Det är så roligt att se hur hon utvecklas varje dag. Idag gurglade hon bak i gommen och det lät så roligt så jag skrattade åt henne, då minsann fortsatte hon att gurgla eftersom hon fick min reaktion på det. Det tyckte både hon, jag och pappa var jättekul :)

Tänk att någon så liten som åtta veckor redan kan kommunicera så mycket!


Föräldraledig!!!!

Kl fyra på natten sitter jag upp för lite egen tid. Klara vart nämligen gnällig hela kvällen, inte så konstigt då hon verkar ha blivit hostig igen :(. Vi gick och la oss redan kl halv tio igår kväll eftersom hon inte ville sova själv. Gjorde mig ingenting då jag var bra trött, men nu är jag minsann pigg igen medans övriga familjen sover som grisar!

Sitter och funderar hur jag ska få ihop saker och ting! Har bara vart en enda stress den här terminen tycker jag. Matte har ju aldrig varit min starka sida och jag har lagt oändligt mycket tid på matten som vart. Kul att det gav resultat i alla fall för jag fick VG på tentan men jag känner mig bra trött! Har ju missat närträffar och mattetantens kompletteringar hänger över mig då hon inte kan nöja sig med vanliga kompletteringar som alla andra lärare :(.

I onsdags kom jag i alla fall fram till att skjuta på VFU´n. Det känns inget roligt att göra den alls just nu. Har ju knappt haft någon tid att njuta som förälder och jag är rädd att Klara känner av min stress. Så vi beslutade att jag får gå på föräldraledighet sånär som på mattetantens kompletteringar då som måste göras! Men nu sitter jag och mår dåligt över hur jag ska få till de nästa två terminerna eftersom jag måste ha VFU´n klar innan den sista terminen börjar. Det är 7 veckor med dubbelt och vad jag förstått kommer de här terminerna inte alls vara lika lugna som de tidigare har varit. Jag kan ju inte plugga både dag och kväll när jag har en Klara att umgås med också! Ibland känns det som att det bästa alternativet är att skjuta på examen en termin men vad tusan, jag vill ju börja jobba någon gång också! Avskyr ju att vara student :( Å andra sidan måste jag ju få känna lugn och ro och njuta av livet som småbarnsförälder utan en massa arbete som hopas sig över en. För fy vad skönt de här två dagarna harvarit när jag bara har varit ledigt och njutit med Klara!

Luggen

Idag har jag fått en ny frisyr! En sådan med lugg och grejer :). Efter det tyckte jag nog det var dags för trädgården att också få en ny frissa. Nog för att Fredrik fick stå för det mesta klippandet. Själv räfsade jag löv så det stod härliga till eftersom det var en syssla som jag bojkottade i höstas :)

I kväll har vi varit på fest. Klara har fått vara hos sina farföräldrar. Hela tre timmar festade vi. När kl var åtta var det dags att åka hem :) Men väldigt trevligt var det för det och man ska ju sluta när man är på topp som man brukar säga!


Kattmys



Stina favoritsovplats är skötbädden så den får Klara allt dela med sig av. Vet inte hur det ska gå när hon blir större bara för det är rätt trångt redan nu! Jag får kanske köpa en till!


städning på hög nivå

här i sköllersta är vi sjuka! det började med att fredrik låg hela förra veckan i förkylning. Sedan blev det Klaras tur och med en sån liten är det inget skoj! två tripper till sjukan har det blivit och de tror att det är det där satans RS-viruset hon blitt med. nu är det på uppgång i alla fall men hon dras med en otäck hosta och jag är rädd hon ska hosta sönder halsen. det gör ju så ont :( jag själv verkar klara mig rätt så bra. har varit dålig enstaka dagar, som igår tex men så i morse mår jag bra igen sånär som på kli i halsen!

Klara har sovit hela dagen idag. hon vaknar titt som tätt och ska äta och sen somnar hon igen. skönt för då har jag fått en massa gjort. städat både badrum, sovrum,tvättat,  dammsugit nedervåningen, lagat lasagne, rensat hallgarderoben och dra på trissor så har jag just nu skorengörning! kan vara skönt att ha rent och fint och inga måsten inomhus till helgen så jag kan vårstäda trädgården innan det är för sent :)

Kalasdag

Nu börjar jag återhämta mig från dagens elände. Skönt att ni är fler med mig som anser att hon nog inte riktigt visste vad hon pratade om. Hade ingen aning om att man är så skör som förälder :( och att bli jämförd med en man åtalad för spädbarnsmisshandel är nog det sista man vill bli :(

Idag blir det bröllopsfest här i Sockenstugan i Sköllersta och till kvällen ska Fredriks syster med respektive komma hit och grilla. I ugnen står en morotspaj som jag tänkte ha som tillbehör eftersom jag är så grymt trött på potäter! Fredrik ligger i sängen och sover med Klara, ja gu va gött det är med en sambo som gillar att snosa bebis :)


tack tant

sitter här med min underbara flicka i famnen. läste just min studiekamrats blogg om hur mycket hon älskar sin son och och vad fantastiskt det är att få dela livet med just honom.

idag blev jag av en dam på marieberg anklagad för spädbarnsmisshandel. jag vet inte om hon faktiskt själv var medveten om att det var just det hon anklagade mig för? jag brukar alltid trösta klara genom att vagga, gunga, dansa och buffa runt. jag stod idag utanför systemet med klara i famnen och en stor kundvagn med mat och väntade på fredrik och då blev ju klara förstås hungrig och började skrika. första gången hon skriker offentligt och det var ju smått pinsamt att stå där själv med allas blickar på en. men jag försökte trösta min bebis genom att vanka lite och genom att gunga henne i famnen. efter ett tag kommer en dam fram till mig och ber mig sluta skaka min bebis för det är farligt och kan ge allvarliga skador. hon berättar för mig att i förra veckan så åtalades nämligen en kille för skakning av sitt barn i kumla. jag försökte förklara för henne att jag tröstar henne och att det är en viss skillnad och att skaka sitt barn är något som händer om man är arg eller frustrerad och då skakar "lite" annorlunda. helt knäckt över denna anklagelse springer jag till fredrik och hämtar bilnycklarna och axlar både bebis och kundvagn ut i bilen. resterande timmar kvar av dagen spenderades med att storgråta till fredriks stora förtret över att bli anklagad för detta.

har jag verkligen missuppfattat det här med att trösta så förbaskat??? trodde att "skaka" eller baby shaking syndrome var när man var våldsamt! inte gungande, vankande och buffande som sker av kärlek för att skapa trygghet. har jag nu skadat mitt barn? har jag förstört hennes hjärna nu!!! ja ni kan tro att hela mitt liv vändes totalt upp och ner. för det är väll så att när vi blir anklagade för att skada den vi älskar allra mest. den vi älskar så mycket så det svider i hjärtat när vi tänker på den, när vi ler så fort vi tittar på den, en liten människa som gör en så stolt, en människa som det är ett previlegium att få dela sitt liv med då gör det ont. jag skulle aldrig skada mitt barn och tänk om jag nu gjort det utan att ens vara medveten om det!

nu har jag i alla fall gjort efterforskningar i frågan och pratat med min goda vän carro om saken och att gunga och vagga runt sin bebis är fullt normalt och räknas inte som shaking baby i alla fall. att "skaka" sin bebis som man säger är något våldsamt och det är något som föräldrar som sagt gör i panik, inget som förekommer på mariebergs köpcentrum av en mamma som inte ens är irriterad på sitt barn :)

men tack tant för att du rev en stor rispa i mitt moderliga självförtroende och hjärta samt förstörde vår mysiga fredagskväll!

RSS 2.0