litet livstecken bara

nu har jag varit mamma åt vår söta dotter i över veckan. det har gått hur bra som helst (peppar peppar). hon äter och sover rent ut sagt. nästan lite för sällan man får en glimt av de underbara ögonen. men visst hon har humör tex när maten inte kommer samma tiondels sekund som hon blir hungrig till exempel. och så verkar det vara en liten gnällperiod på kvällskvisten men får hon bara tutta sig igenom den så går det galant ändå :)

skriver inte mer för jag skriver med bara en hand och det är bra segt!

Underbara dotter





Bjussar bara på lite bilder på vår lilla snutta :)

Första dagen hemma



Första dagen hemma har gått alldeles utmärkt! Hon äter, sover och bajsar rent ut sagt :) Vi har hunnit med både det ena och det andra och haft båda våra föräldrar här på kvällskvisten. Nu är även Troja hemma igen och det verkade gå bra. Hon vet inte riktigt vart hon ska ta vägen bara så man får locka fram henne hela tiden för att gosa. Hon vänjer sig nog!

Klara Irma Pettersson



Den 19 februari 2011 föddes vår dotter Klara. 3030 gram och 49 cm lång.


Tjockismage



Så här tjock var magen på självaste BF dagen. Igår alltså :)

17 feb

Jaha..tittar i kalendern och noterar att idag är dagen då jag tydligen ska föda barn. Nä..okej då jag, behövde inte ens titta i kalendern för att veta det. Satt hela dagen och kvällen igår och kände och kände om det inte kom några värkar. Men icke icke! Om sanningen ska fram börjar jag bli smått otålig, jag vill ju så gärna se vem som bor där inne! Veta att allt är bra och att allt kommer gå bra! Hoppas hoppas att jag inte får vänta allt för länge, så länge så jag hinner bli både nervös och rädd!

sooovvaa

Jaha...Vilken genuint dålig rubrik men jag hade ingen bättre på lager.

Igår var vi och hälsade på en enligt mig pytteliten människa. Hans föräldrar tyckte han hade blivit stor dock. Men han är den yngsta människan som jag träffat på ett tag nu i alla fall med sina bara 2 månader. Fin och go var han med så nu längtar jag lite till tills vi får träffa våran lilla egna knodd som för övrigt ska titta ut i morgon om den skulle vilja hålla tidtabellen. Det vill den nog inte.

Idag har jag vart äckligt trött, gick upp vid 6 tiden när Fredrik åkte till jobbet för då var jag pigg. Såg dock snett och grumligt men jag kände mig pigg. Så jag satte på den där föreläsningen som jag inte hann se klart igår. Hann bara se en timme sedan somnade jag på soffan och sov i tre timmar!!! Sedan var jag totalt mörbultad men vovven räddade mig med en kort promenad som syresatte huvudet lite grann. Efter den kunde jag äntligen titta klart på föreläsningen. Nu  sitter jag och räknar lite matte och förundras över att jag förstår det här med ekvationer så bra!! Jag som har tragglat med all matte hitintills och så visar det sig att ekvationshjärnan i alla fall är kvar. Minns det mesta från tiden i skolan faktiskt. Måste ha lagt mycket tid på algebra på den tiden kanske! Känns i alla fall skönt att inte behöva lära om allt om x och y mm nu när läget är som det är för det är nog något som skulle kunna ta lite tid.

Ska snart ge mig för dagen, egentligen skulle jag ha åkt till min bror och hans familj i kväll men jag känner att jag inte orkar ta mig dit och Fredrik han tycker att jag inte ska flänga på egen hand. Tänk om det skulle sätta igång och vi har ju bara en bil och hur ska det gå..... Han är så söt :) Man får njuta av den här sista tiden som gravid när alla är mån om en och man är viktigast för snart kommer någon annan som kommer ta den rollen :)


sovmorgonen som svek

Trodde igår natt när jag gick och lade mig att jag gott kunde kosta på mig en sovmorgon idag, i alla fall till en kl 8-9 sisådär eftersom jag har pluggat ifatt rätt så mycket nu. Inte för att jag på någe sätt skulle förtjäna det utan jag skulle nog gladeligen ge bort en och annan sovmorgon till Fredrik om jag fick det. Men i alla fall...När kl var 6 kom jag ju på att jag har telebildsföreläsning idag. Den kan jag ju dock se hemifrån datorn och det är ju gött det. Men lite irriterande är det allt att internet beslutade sig för att ta rast mitt i föreläsningen, precis när de kom in på de sakerna som jag faktiskt var intresserad av att lyssna på extra noga! Nu är det ju tur att dessa föreläsningar spelas in så jag får väl ta och titta på det senare i eftermiddag eller när den nu behagas läggas upp. Så så blev det med den sovmorgonen.

Fick istället chansen att busa med Troja i snön och så satte jag mig och sydde ihop en liten bebispresent istället. Det här med hemmagjort eller massproducerat är ju en smakfråga. Alla kanske inte tycker att det är lika toppen som jag att ha hemmagjorda saker men jag tycker att det är underbart. Man har ju då något alldeles unikt som ingen annan har. (Fast nu har ju iof jag en likadan som den här bebisen iof) men i alla fall! Min svärmor och min ena svägerska har gjort lite bebisprylar till kommande bebisen och de sakerna är ju helt fantastiska. Svärmor håller för övrigt på med ett litet lapptäcke till spjälsängen som jag är bra sugen på att se resultatet av. Ett sådant kommer ju vara minne för livet, något som man aldrig slänger.  Nu är ju dock den här bebispresenten inte lika exklusiv då men ändå!

Jag säger i alla fall tummen upp för närproducerat! Det är ju på modet nu! Mer pyssel åt folket!

Ska nog lägga upp alla hemmagjorda saker som både jag och nära och kära har gjort till bebis kanske.

Big city shopping

Idag fick jag äntligen komma ut lite granna!! :) Efter lite morgonplugg for jag först iväg till barnmorskan för att kolla så allt ser bra ut med bebis i magen. Det gjorde det som tur var :)

Efter det blev det som planerat en tur upp på stan. Jag hade liksom bestämt mig att promt trotsa Marieberg denna gång för det är ju faktiskt något alldeles speciellt med att bara strosa på stan ibland. Synd bara att det kostar att parkera fint, särskilt om man köper dubbla parkeringsbiljetter som jag :P. Shoppingen blev inte så långdragen dock då jag bara hade en butik att besöka men jag passade även på att pinna in på teknikmagasinet för att lura med Sussi på en bit lunch. Det lyckades och hon lotsade mig till Lilla Örebro (har inte varit där sedan Subwaytiden skulle jag tro). Kan rekomendera att äta där, fick en rejäl bit kött med härlig potatis, rödvinssås och röd beasås. Mums.... mycket gott!!

Synd bara att jag hade utlovat kött och våffelpotatis till kvällsmat men det är bäst att laga det man tagit upp ur frysen dock.

renovering och storstädning

Denna helgen har vi hållt på med hallgolvet.....eller ehhh ja....Fredrik har väll....Men jag har städat och dammat typ hela huset så jag har faktiskt fått en hel del gjort jag med! Jag gillar ju som sagt inte det här med att mannen renoverar och kvinnan sköter hushållet men med den här bulan på magen fick jag allt avstå att krypa runt på ett golv. Snart kan jag också var med igen!

Bild får komma senare!

Och nix ingen bebis än men det kanske ni förstod :)


kakmonstret returns

Efter en dag med det vanliga pluggandet tycket jag ändå att jag en fredagskväll förtjänade att få baka lite kakor. Lite tråkigt med dessa kvällar nu för jag har ju inte längre någon bil så jag kommer ingenstans och vad jag vet så är det ingen som vet vart jag bor heller. Får sitta här och vänta så kanske någon till slut hittar hit =P

Om inte annat kanske bebis tittar ut så då är jag la inte ensam längre.

vecka 39 och kanske den sista veckan!

Tänk att idag har jag varit gravid i hela 39 veckor. Hur ska man summera det då? Förutom den lilla parentes att jag kommer få sätta mig på sträng viktväktardiet så har det varit en helt fantastisk tid. Har ju mått toppen både fysiskt och psykiskt större delen av tiden. Mår fortfarande toppen fast jag bara har en vecka kvar och känner att jag inte ens behöver önska mig en för tidig förlossning. Klart jag inte har stor lust med att den drar ut på sig för mycket men jag skulle inte gå under av förtvivlan om så skulle vara fallet. Har ju som sagt en hel del att stå i med skolan så jag behöver ju inte direkt gå sysslolös.

Jag känner att det mesta förutom den ökända matten börjar bli färdigt. Vet inte hur det kunde komma sig att just denna kurs skulle bli en sån mardröm när alla andra kurser har varit så pass lugna ändå. Inte blir nästa delkurs bättre skulle jag tro. Då är det en lång praktikperiod med ett väldigt stort tematiskt arbete som ska utföras. Däremot slipper jag alla grupparbeten under den kursen vilket gör att jag kan anpassa alla studier efter mig och familjen.


En liten sten fick släppa tyngd idag!

Blev i morse väkt av en snarkande herre bredvid och det blivo omöjligt att somna om. Det enda jag dessutom kunde tänka på var den där språkvävsuppgiften som jag har tragglat med. Tyvärr är det så just nu att det är inga bebisar jag drömmer om på nätterna. Neeej...jag drömmer om hur man räknar baser, bråk och formulerar svenskauppgifter. Det är fruktansvärt!!!

När kl var 6:00 tyckte jag att jag lika gärna kunde gå upp och pränta ner mina nattliga ideér på den där uppgiften och vips två timmar senare är den färdig! Eller så gott som i alla fall. Nu får den ligga och mogna fram till inlämningsveckan så får jag finputsa på den då. Så nu är kl 8:00 och jag är i full färd med att ta tag i nästa uppgift. Vore ju underbart om den också kunde lossna och jag kunde få tänka på det som är viktigast och inget annat!!


plugg plugg plugg.....

Sitter här och pluggar igen. Gör inget annat än att plugga. Visste att jag skulle få lägga mycket tid på matten men inte så här mycket tid. Ändå gå det väll rätt så bra men ändå. Det tar såååååååån tid. Sedan måste svenskauppgifterna samtidigt vara hundra gånger svårare än vad de har varit tidigare och tre grupparbeten varav två av dem tar enorm tid. Hade detta varit någon av föregående kursen hade jag gjort dem två gånger om nu om inte tre men här, här hänger jag bara med i fas. Känner mig lite uppgiven och orolig för hur det ska gå det här. Men å andra sidan så vet jag att jag fixar det. Bara jag inte ger upp, utan sitter här och gör det jag ska och lite mer.

Nästa vecka ska jag dock föda barn enligt schemat och jag hade faktiskt tänkt slippa matteboken på BB!

Snart.....mycket snart...



Du har gått 38 fulla veckor och 1 full dag (v38+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Beräknat förlossningsdatum Tors 17 feb 2011
Du har 12 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

 


Barnvagnen är här!



Igår var vi och hämtade barnvagnen! Det kändes konstigt, konstigare än allt annat som man har köpt till bebisen. Just barnvagnen gjorde ju allt så verkligt. Det var den sista saken som fattades dessutom så nu är det fritt fram för den lille att titta ut. Tror jag känner mig redo. Har inte riktigt gjort det hitintills men i morse när jag låg i sängen och filosoferade tänkte jag när det kom en liten värk av något slag att idag skulle jag nog orka föda!  Kände mig riktigt laddad. För ibland när man är så där riktigt trött och kroppen värker så undrar man hur man skulle orka om det skulle sätta igång just då! Det kanske är säkrast att man laddar upp sig ordentligt inför D-day så att man är pigg, fräsch och motiverad!

VFU besök och BM besök

Tog faktiskt sovmorgon idag. Nästan så jag skäms men både igår natt och inatt har jag sovit som en riktig gris, det har vart så gott att sova så djupt. Så varför inte passa på? Jag skyllde mig själv på att jag ju faktiskt skulle vara hos min VFU-klass och göra fältstudien kl 12:00 och sedan direkt efter den åka till barnmorskan. Då behöver man ju faktiskt vara utvilad.

Men tänk vilken inspiration man får när man befinner sig i klassrummet igen! Det var inte bara fältstudieuppgiften som blev bearbetad idag. Jag har ju ven suttit och tragglat med en uppgift där jag ska beskriva mitt "drömscenario" och skapa en undervisningsplan för den på hur jag ska utveckla elevernas läs-och skrivförståelse. Bara genom att befinna mig i ett klassrum och ta del av deras arbetssätt växte snabbt mitt drömscenario äntligen fram. Jag satt och skrev för glatta livet om hur just mitt arbetssätt skulle gå till. Så nu är jag mycket nöjd med den här dagen.

Efteråt blev det barnmorskebesök, allt såg bra ut som vanligt och vi skrev en sån där medicinskt sammanställning där vi kunde konstatera att jag var en frisk gravid kvinna :) . Jag är glad att jag sluppit höga blodtryck, äggviteproblem, högt socker, extra besök, foglossning ja allt vad man nu kan få. Fast så har jag ju faktiskt sett till att ta hand om mig själv också, och trots ett högre sockerintag så slarvar jag varken med hemlagad mat, frukt, grönt och promenader.

Nu är det bara Två veckor kvar!

Våren var här på visning

Vilken underbar dag att vakna till idag! Det går väll inte att vara putt på någe vis när solen skiner och snön börjar smälta! Joo....Glömde just det där med att jag kände mig tvungen att sitta och plugga hela dagen och alltså inte ta bilen upp till landet och njuta av en skogspromenad :/. Nåväl, jag hann med både en kort promenad på förmiddagen och en kort på eftermiddagen ändå. Troja är så snäll när hon går med mig nu. Hon väntar och väntar på att jag ska hinna med. Den sista promenaden gick riktigt sakta för jag hade såna sammandragningar samtidigt som foten börja värka, då lägger sig hunden ner mitt på gatan och börjar åla runt på isen? Såg mycket lustigt ut. När vi kom hem fick hon tokdille och fick springa av sig en stund i trädgården istället. Det är bra tur att man har en sådan!

På kvällen lyckades Fredrik och jag spendera 1,5 timme på ICA. Jösses vad grejer vi fick hem och guu va skönt det är med någon som kör vagnen åt en :). I vanliga fall får han nämligen inte komma i närheten av min veckoshopping. Det brukar alltid sluta med att vi blir osams om hurvida vi ska köpa storpack eller inte :P Han=storpacksälskare Jag=snål Men idag bråkade vi inte om en enda förpackning i affären. Kan bero på att jag ändå ville passa på att ha så mycket som möjligt hemma så man slipper ha ett tomt kylskåp om man inte orkar handla.

RSS 2.0