Underbara Klara
äntligen fredag

vad denna vecka gått snabbt! har haft panik hela veckan men nu känner jag att allt ändå går framå. gjorde tom vg på en övningstenta nyss! men jag måste se till att räkna lite varje dag så man håller sig varm.

idag har vi för övrigt haft lunchgäster här och de hade med sig en kamrat åt Klara, deras lilla bebis är knappt månaden äldre. sedan har jag plockat hundbajs i trädgården :) och kollat runt inför sommarens trädgårdsplaner! Klara sov ute i vagnen i tre timmar! hum jobbigt att skriva med bara en hand och jag har all för mkt att skriva så jag ger nog upp och går och gör nått annat!

Fix inför helgen

Denna dag lika hektisk som alla andra! Nästa vecka hopaps jag inte att vi kommer ha lika många tider att passa! Idag var vi iväg till USÖ för kontroll av öronen på Klara. Men det hade vi inget för eftersom de inte fick in någon signal. Förmodligen för att hon är snörig och hade vatten bakom öronen. På BB fick de i alla fall in signal på ett öra så det borde ju fungera i alla fall. Sedan var vi förbi Marieberg och Fredrik tog Klara och böt lite av kläderna han fick i present av mig som inte passade och jag spenderade tydligen efter en anmärkning av Fredrik efteråt 1,5 timme inne på coop. Det var en del att handla inför helgens kalas. På söndag firar vi Fredrik här med smörgåstårta och annat gott. 

I morgon får vi också besök och då tänkte jag bjuda på lite lunchgott. Har efter lite om och men gjort både en hjortronparfait (Från Per Mobergs program) och så har jag gjort egen pesto minsann. Trodde i min dumhet att det var soltorkade tomater i pesto men det var det tydligen inte? I alla fall inte i grön pesto. Den består nämligen av vitlök, färsk basilika, pinjenötter, olivolja, parmesanost och salt och peppar. Den ska sedan blandas i en pastasallad som jag ska bjuda på. Får hoppas att det kommer smaka bra!

För att lyckas få till all matlagning tog jag mig i kragen och la min eftermiddagsgnälliga bebis i barnvagnen. Hon tvärsomnade och jag körde ut den på altanen! Hon har sovit i en hel timme nu utan att vara i famnen!  Tänk att det är så gött utomhus i en vagn. Så nu ska vi se om vi hinner räkna lite matte innan damen vaknar också!


Äntligen en dag med rutin och hyftas ordning

Idag har vi varit hos veterinären med Troja och gjort höftledsröntgen och vaccinerat. Fredrik blev bra blödig när de drogade ner henne, han som annars är så hård! Alla samojeder ska höftledsröntgas efter 18 månaders ålder eftersom rasen har eller har haft problem med dåliga höfter. Sedan får man bara avla på de med goda höfter.

Efter lunch har jag hunnit med att plugag en del och när Fredrik lämnat hemmet för jobb så blev Klara så där klängig i dag igen. Ingen annanstans än famnen är bra. Jag fortsatte plugga dock, räknade lite matte och hann se klart gårdagens föreläsning om sannolikhetslära. Man får lite ont i armar och axlar av att ha en bebis i famnen hela tiden, särskilt om man sitter och räknar matte med den andra armen. Efter ett tag gick hon inte heller med på att mamma skulle räkna mer matte heller utan då satte vrålskriket och tuttsuget igång ordentligt. Men men, hon somnade som vanligt kl halv nio, vilket hon gjort nu tre kvällar i rad. Den här kvällen hade jag planerat min nya strategi som dessutom fungerade alldeles utmärkt. Jag känner nämligen panik över den här städningen hela tiden. Sen jag började plugga hemifrån lider jag av plock och städmani utav en förbannelse. Nej, jag har inte supervackert hemma men jag vill inte ha smuts omkring mig. Men idag har jag bestämt att varje dag ska avslutas med lite städning och ordningsställande av hemmet. På så sätt behöver man inte vakna upp på morgonen och börja plocka det första man gör och så kan man koncentrera sig på det som är viktigt. Samtidigt så har jag förbud att plocka under dagen och det minskar stessen och den bästa fördelen med det hela är väll ändå att har man en bestämd städtid kan man bättre hjälpas åt när man städar :)


tröst

jag tröstar mig med att ha världens goaste bebis sovandes i min famn. sen fredrik åkte till jobbet har hon inte velat lämna min famn. hon ska sova där och ingen annanstans.

idag fyller fredrik år, smög upp och gjorde iordning räksmörgåsar som han av tradition vill ha när han fyller år. kraken trodde inte han skulle få någon i år och inte trodde han att det skulle bli paket heller så han blev glatt överaskad över att vara ihågkommen :)
usch fy och tvi

Nu känner jag mig totalt värdelös! Den här kursen som vi läser nu har verkligen ryckt mitt självförtroende ifrån mig. Det känns som att de tycker jag är totalt värdelös och inkompetent. Man är som luft för dem. Tycker att alla uppgifter i kursen har varit luddiga och svårlästa vilket gör att jag anser att det finns stor plats för tolkningsutrymme, men det verkar inte lärarna tro. Den som läser mina arbeten har dessutom svårt att se något positivt i det jag skriver överhuvudtaget. Den trevligaste kommentaren jag fått hitintills är att något var OK. Låter ju väldans rätt och slätt :( och ger mig verkligen motivation till fortsatta studier. Varför får vi lära oss att bedömma folk utan att ta bort deras motivation och intresse när våra lärare inte ens själva klarar av denna konst? Under hela utbildningen har jag bara haft positiv respons på allt jag har gjort så jag undrar vad det är som har förändrats? Är det så att jag har blivit så mycket sämre eller har kraven ökats utav tusan och det som var så himla fantastiskt förut helt plötsligt är en liten harskit i rymden? Just nu har jag inte ens lust att göra klart den här terminen, kommer jag få retur på alla de uppgifte ja skickat in nu? Kommer jag klara mattetentan? Kommer jag någonsin orka göra klart kompletteringen fån närträffen som jag för övrigt igår var så lättad över att ha klar. Kommer jag att klara av VFU´n och de förmodade höga kraven som kommer ligga till grund för ett godkänt jobb?

Vad det är hemskt när man känner sig värdelös.

kvällsmys

Sitter här och tittar på världens sötaste bebis som har somnat på mage vid babygymmet. Ser för himla gött ut och jag har knäppt en bild men den orkar jag inte ladda upp för tillfället. Idag har det varit lite halvt fullt ös. Under natten har vi fått sova gott ända till kl halv tio. Under förmiddagen har vi sedan lekt i babygym och resten av dagen har klara absolut inte velat vara någon annan stans än i mammas eller pappas famn. Nja, fast två promenader i vagnen var det inga fel på dock. Klara som brukar sova ganska långa stunder ville absolut inte sova länge så fort hon hamnade i någon säng. då vaknade hon och skrek i ren panik och tystnar så fort man plockar upp henne. Så just nu känns det rätt så skönt att ha en bebis som sover gott. Har i alla fall hunnit plugga lite. Har gjort klart min komplettering för närträffen jag missade och nu på kvällen passade jag på att titta på en föreläsning. Har kommit fram till att den bästa strategin när det gäller plugget är att göra det som man behöver händerna till dvs, skrivning och räkning osv på de dagar som Fredrik är pappaledig eller som idag när han jobbar kväll och då är hemma under dagen. Föreläsningar kan man alltid se på med en bebis i famnen likaså att läsa.

Livet rullar gott på

Nu har man tillbringat snart tre hela dagar själv med Klara. Fredrik fick glatt gå till jobbet i onsdags och jag startade min föräldraledighet med Marieberg på schemat med Carro och hennes lilla Gabriel. Annars kantas vardagen av kalas, kalas och åter Kalas! Igår fyllde min farfar hela 90 år!!! Helt otroligt :) Han valde att inte ställa till med någon stor fest av det hela men nog var vi där i alla fal och tuggade smörgåstårta. Inte nog med det så firar mormor 80 år i morgon och det firar hon med att bjuda hela släkten på middag vid Sverkesta gård utanför Frövi. Då ska hela min släkt klämma på lilla Klara :)

Som sagt livet rullar gladeligen på och jag är så stolt att få va mamma åt världens sötaste dotter :) tänk att en sån liten kan få en att smälta så mycket!! Ja, jag är stolt över hela min familj :)


åter plugg

Oj, vad hektiskt det kan vara ibland när man har bebis trots att man är två och även om man inte har så mycket att göra. Jag är som vanligt, kan inte sitta stilla och måste hitta på saker att göra. Det städas och bakas, besöks och så har det börjas plugga också nu igen :). Måndagar och tisdagar är avsatta för plugg och då kommer Fredrik att ta hand om Klara. Det fungerade utmärkt igår. Jag satt och plugga och han var pappa och det enda jag behövde göra var att mata. Fick en hel del gjort och satt i alla fall i ca 6 timmar sedan tyckte jag att det fick vara nog :). Idag tittas det på telebildsföreläsning via nätet och nu har vi en halvtimmes rast som ägnas åt effektiv städning och bloggning. sedan ska det lagas mat och så ska jag åka till min VFU skola och hämta matteböcker som jag ska ha till min komplettering för den missade närträffen :). Får hoppas jag hinner med en promenad emellan för på kvällen skulle vi få besök. Ja, fullt på schemat men det älskar vi bara vi har kontroll och huset rent :)


Nu gäller det :)

Idag har jag startat med viktväktarna. De har ett amningsprogram som jag ska köra. Fick ju en del kilon till övers efter graviditeten som jag hemskt gärna vill bli av med fram till sommaren. Inte för att jag ännu känner mig så fet, nej för jag känner mig nämligen smalare än aldrig förr! Men vad hjälper det när vägen visar vad den visar och korten säger något helt annat :). Så idag hurtade Fredrik och jag iväg på en långpromenad. Hela 5 km blev det allt och nog brände det i både lår och rumpa minsan. Sedan lagades en viktväktarmiddag med kycklingcurrygryta och ris. Det var gott minsan och portionen stor som sjutton. Får ju äta ganska mycket eftersom man inte får gå ner så snabbt när man ammar men å andra sidan var det inte så värst mycket fett i maten :)

Till kvällen ser jag fram emot ett besök av Anneli. Det var allt för länge sedan nu så det ska bli roligt. Tyvärr ska jag inte bjuda henne på fika eftersom hon kommer just i VV-starten :) men hon brukar ju ändå inte vara så förtjust i bullar och kakor.

Helgbestyr

Oj vilken helg det har vart! Men ingen gillar det så som jag. Äntligen börjar man ju bli som vanlig igen med fart och fläkt :)! Ingen kropp som hindrar en från att röra sig framåt och man börjar bli lika pigg som vanligt.

Gårdagen började med att jag packade in Klara, Troja och barnvagn i bilen och åkte alldeles själv upp till Fredriks föräldrar. Solen sken ju för fint så jag ville bra gärna ha en soligt landetpromenad. Det blev det en också och ingen var så glad som Troja som hade så många promenadkompisar och så fick hon springa lös och upptäcka skogen som hon ville. När vi kom tillbaka så fick Fredrik för sig att komma upp han med i alla fall på sitt elldeles egna sätt med cross förstås fast utan vinterdäck :). Ja, han överlevde det med. På eftermiddagen hade vi besök av amma och pappa och litensenare på kvällen blev det tacobesök av Carro. Togge och lilla Gabriel som inte längre var så liten och då var det ändå inte allt för länge sedan vi sågs.

Klara gnällde halva kvällen men sov sen sött hela natten och som jag säger, var du vaken och gnäll och prata och ät under dagen bara du sover sött på natten så :) Hon skriker liksom inte som en gnu utan hon gnäller väll lite lagom hälsosamt skulle jag tro :)

Idag fick vi kort besök av Carola, Speedy och tvillingarna och nu så sitter mormor i soffan och slappar. Hon besällde färdtjänst hit från Frövi. Vi har blivit bortskämda av Fredriks kyckling och potatis speciale. Ja, jösses det var som sagt fart på helgen så jag lär väll sova gott i natt. För övrigt har jag en äppelpaj på G här nu :)


Vilken natt :)

Inte för att Klara inte har sovit nattetid innan men natten inatt var ju toppengod! Kanske berodde det på att även jag kunde slappna av och sova för en gångs skull kanske? I natt fick hon sova i sin egen lilla säng dessutom som står intill våran eftersom jag har känt att det är så bökigt att ha henne i sängen eller i mjukliften mitt emellan oss. Man får liksom ingen sovro och så ligger man ju hundra meter från karlen sin känns det som :( Hon har tidigare inte gillat att sova i vaggan sin men i natt när jag stoppade ner henne där så gick det bra. Hon vaknade till och med men somnade av egen kraft utan gnäll. Så idag har vi sovit ända till kl 9:00 om man bortser från matrasterna. Fredrik sover dock fortfarande, tänkte han får fortsätta med det då han kom lite senare än mig från grannens garage igår :)

Uppdate

Livet här hemma i Sköllersta rullar på för fullt. Vi är fullt upptagna av lilla Klara. En hel del besök har även stått på schemat och så passar vi på att ta oss utanför hemmets väggar lite då och då. Igår var vi hos Fredriks farmor och farfar och blev rejält bortskämda med mat, äppelpaj och tårta minsann. Klara blev bortskämd av Carina med en massa snygga kläder och så fick mamma och pappa en massa röda julgranskulor och pynt att dekorera 2011 års julgran med.

Dagen idag har även den varit ganska så aktiv. Jag har redan börjat kombinera hundrastning med barnvagnskörning. En morgonpromenad blev det och sedan blev herrn medtvingat att promenera ner till BVC dessutom med lilla Klara i vagnen. Känns så skönt att äntligen kunna gå obehindrat, eller ganska i alla fall, är väll inte helt hel än. Konditionen är det dock inte mycket att skryta om, det kan jag göra vid ett senare tillfälle. Nu väntar Fredriks mamma som promenerar ner hit. 6 km tror jag bestämt att det är och Fredrik var inte sen med att köra upp Troja till henne när han fick nys om den stundande promenaden. hehe. User......


Sötunge :)


RSS 2.0