Ballerinor till KlaraEtt par ballerinor har jag virkat efter ett mönster jag hittat här http://crochetamigurumi.blogg.se/category/monster-3.html Nu blev de ju som vanligt inte riktigt som jag tänkt mig men lite halvt nöjd är jag nog. De är alldeles för stora dock så jag kan lika gärna passa på att göra ett par till. Krävdes inte många varv för att svänga ihop dem direkt. Jag modifierade mönstret lite dock för annars hade de blivit för höga. Rosetterna är lila i verkligheten men dåliga kameror med blixt fixar inte riktigt lila.


Så lite mer engelska...

Idag sätter studierna igång på allvar här hemma igen. Fredrik är pappaledig hela veckan. Laddad till hundra var jag, sökte information till vårt grupparbete och drömde om vackra bilder som jag skulle skapa. Sedan tog jag fram den första boken som stod på tur för lite läsning. Vad upptäcker jag då :/ den är på engelska :/ Visst, jag får vara glad att jag faktiskt har lätt för att läsa engelsk litteratur nu efter all engelsk läsning under föregående termin. Det är bara det att engelskan inte känns så motiverande bara. jag är lite allergisk mot engelska helt enkelt.


MobilfodralJajamensan, som alla andra så har jag gjort ett mobilfodral med mönster och bra förklaring här http://polliver.blogspot.com/2010/07/monster-virkat-iphone-fodral.html fodralet blev lite för stort så jag ska göra ett till. Har lite tråkiga färger bara, garnaffären var stängd idag men jag ska se till att ta mig dit på måndag igen!


Tyvärr

Jag är inte nöjd. De där rosorna skulle sitta på en tårta. Men jag är inte nöjd...jag är riktigt missnöjd. Det förstod jag iof att jag skulle bli eftersom allt gick lite som det gick. Därför bjussar jag inte på någon bild. Jag ska köpa nytt garn, riktigt garn och så ska jag försöka igen :=

RosorHar fått lite virksjuka för tillfället. Har dock dåligt med virkgarner eftersom jag förut mest haft sticksjuka. Garner ska inhandlas snarast! Har fått till dessa rosor under dagen samt två mindre varianter. Att virka en ros var ju himla lätt och gick väldigt snabbt. Kommer nog bli några rosor på hög här hemma i olika färger. Mönstret hittar ni här http://elsasdesign.blogspot.com/2009/01/mnster-virkad-ros.html en härlig blogg vill jag lova! Där finns mycket som jag skulle vilja skapa!


Mobbning

Intressant om mobbning på Nyhetsmorgon. Skolan FÅR inte göra ingenting när det handlar om mobbing. De måste hela tiden jobba och hitta nya lösningar TILLS problemet är löst! Jag tycker givetvis att detta är en självklarhet, för mobbing förstör en människa. Det blir trasiga själar utan självkänsla och självförtroende som går ut ur skolan. Det blir människor som måste jobba extremt mycket med sig själva för att inte känna sig mindre värda än sina medmänniskor och för att kunna tycka om sig själva. Att bli mobbad är en sak, den saken går att rädda. Men när ingen ser, när ingen bryr sig och när en person, ett barn, får stå helt själv och aldrig finna någon trygghet - någonstans, då är vägen tillbaka lång. Du är osynlig, icke omtyckt, en börda, någon som inte är värd att få vara speciell. Tänk om alla vuxna förstod hur förvanskade barnens framtid kan bli!

Brödbak


Äntligen en kväll hemma! Det känns skönt när man kan säga det eftersom hela helgen har bestått i att hålla sig hemmifrån för att jag är så trött på att vara hemma. Det är inte bara fördelar med distansstudier. Efter 2,5 år så börjar man klättra lite på väggar och tak. Bara 1 år kvar men sen så blir det 7 månaders föräldraledighet på det. Kommer nog att jobba lite extra under den skulle jag tro! I kväll blev det lite brödbak. Grahamsbullar a´la lite nyttigare. För att kompensera allt onyttigt som går in i den här kroppen för tillfället! De är rusktigt goda faktiskt även om de på bilden ser rätt trista ut. På det läser jag lite i de nya kursböckerna. Jag är så oerhört inspirerad nu, tänk att vi ska jobba med bild, färger och form hela våren! Längtar...och jag har redan tänk ut en massa projekt som jag vill sätta tänderna i!


Inspirerande bloggar

Nu när engelskan (förhoppningsvis) äntligen är över sätter ju kursen Estetisk verksamhet igång. Den kommer främst vara inriktat mot bild men jag tyckte ändå att det var dags att börja vara lite kreativ igen inom de områden som jag tycker är roliga!

Kreativitetsknölarna började gnuggas efter att Madde http://www.pilutta28.blogspot.com/ både delat med sig av sin egen kreativitet och hennes vänners. Nu är jag sugen på att börja pyssla med sånt som JAG tycker är roligt!

Och att sy är kul! Klara fick äntligen ett par gardiner. Har inte fixat några eftersom jag gått och väntat på nya tapeter. Men all annan yttre renovering kommer alltid emellan. Nytt tak, ny altan, nya golv tapeterna blir alltid nerknuffade på listan. Tyget är köpt på Ikea. Jag letade land och rike i cyberrymden men det finns inte mycket när det kommer till barngardiner. Inte på nätet i alla fall. Men på Ikea hittade jag detta härliga tyg för bara 79 kr. Det blev ett par billiga gardiner! Jag har ett annat projekt på gång också men det håller jag hemligt fram tills dess att det är klart. Och så hoppas jag på att bjuda på några härliga tårtor framåt vårkanten på min andra blogg www.kalasbak.blogg.se


Lite vardagslyx

Idag efter engelska grammatik tentan blev det en sväng på Marieberg med studiekamrater. Har ju velat testa Body shops produkter ganska länge och idag blev det äntligen dags. Kom hem med deras Vitamin E ansiktsscrub och ansiktskräm. Blev ett långt och härligt bad i badkaret med lite ansiktsbehandling. Något man unnar sig allt för sällan! Krämerna var väldigt mjuka och gosiga så jag hoppas att de håller i längden.


Önskar mig lite semester

En biljett till Mallorca, ja tack! eller vart som helst för den delen! Om en vecka HOPPAS jag att livet kommer tillbaka. Dvs, att jag är klar med den här förbenade Engelskakursen! Längtar efter att få läsa ett ämne som förhoppningsvis passar mig så mycket bättre! Ja, för aldrig har jag väll misslyckats så totalt med något som jag lagt så mycket tid och energi på? Våren är välkommen hem till mig nu!
RSS 2.0