Stina sover, Stina sover....

Tack Matte för min nya sovplats! 


Mattes latmaskarSådan husse, sådan hund! De vet i alla fall hur man söndagsmyser :)

Idag har vi fortsatt med syverkstad, har fått en massa ihåliga filtar lagade (tror hon den vita är den skyldiga till alla hålen) och så har Husherren (det är sant) fixat madrass och sytt madrassöverdrag till hängvaggan! Har bildbevis men det vågar jag inte lägga ut här med risk att bli stämd.

I morgon börjar en veckas hårdplugg igen. Matte, grupparbete, läsning, fältstudie på VFU skolan mm. Känner mig laddad samtidigt som jag egentligen bara vill vara hemma i hemmets trygga.


Egen design

I går fick Fredriks mamma Kerstin sällskapa med mig på jysk. Det visade sig vara REA där givetvis. Både på gott och ont förstås. Men det är roligt att handla, speciellt när man får!

Vi spenderade resten av dagen och kvällen upp på landet och jag har varit i full färd med att sy. Fredriks mamma hade köpt ett sånt häftigt tyg i Mexico som jag sydde ett skötunderlägg av samt en haklapp. På baksidan blev det en frottehandduk. Tyget är för övrigt Avtorkningsbart så det passar utmärkt för ändamålet. Jag blev supernöjd med resultatet fast haklappen är inte riktigt, riktigt klar än.

Sedan måste jag läska med att säga att vi åt hjälmarkräftor till kvällsmat :)

Morgonpyssel

Väntar på att få komma iväg till Jysk och för att fördriva tiden hittade jag en rolig sida där man viker massa pappersdjur http://en.origami-club.com//easy/index.html. Har vikit en hund, en katt, en kanin och två dinosaurer. Men nu bär det nog av till en affär snart så jag kan köpa färgat papper så att de blir ännu finare pappersdjur.

Försöker spara på sådana här saker eftersom de kan komma väl till användning när man ska jobba som lärare. Att vika pappersfigurer är faktiskt inte bara pyssel utan även geometri. Tänk vad saker vi kan skapa med geomeriska mönster!

Nu en kopp kaffe!


Shopping på schemat

Idag fick jag med Herr Fredrik till den stora staden. Det bar emot för kraken men jag tror han var ganska så nöjd sen i alla fall. Lurade in han på LaBaguette eftersom jag tjatat om en kycklingcurrybaguette som smakar just som deras bra länge nu. Inte för att han var svår att lura in dit men :)

Blev en apoteksrunda med inköp som nässuga, termometer, napp och nappflaska med mer. Ja allt vad en liten kotte nu kan tänkas behöva. Sedan blev det lite klädshopping på kaphall. En body, en cool jacka, ett par mjukisar och vintervantar. Kul att Herrn i huset var intresserad av att kolla på kläder för en gångs skull!

Nu känns det som att vi snart är klara med all shopping så om det inte vore för den rådande mattekursen skulle lille bebis vara välkommen till världen nu! Men den får gärna stanna inne resterande tre veckor till så jag hinner räkna lite mera.

Ska nog ta en tripp till Ikea och jysk i morgon bara för at göra klart det allra, allra sista.

SchaboSkrev igår att han har lämnat oss. Den sista månaden tillbringade han som innekatt vilket var ovanligt för en kisse som annars bara använder husse och matte som matrobotar :) Det fortsatte han visserligen med även under hans sista månad mer än aldrig förr. Jag kunde inte vistas i köket utan en jamande katt vid mina fötter som inte ville annat än att äta just det jag tillagade! Även om han inte var den socialaste sällskapskatten känns det olustigt, ledsamt och tomt. Det känns konstigt att han aldrig mer kommer tillbaka.

Vi inväntar begravning tills grönare tider, du ska få ligga i din trädgård och du ska få en egen blomma vid din plats.


Var det julafton igår??

I går blev det lite av julafton för oss i familjen Pettersson/Leisby! Dagen började på Örebro Universitet med grupparbete till skolan. Hux flux låg där fyra paket på bordet?? Mina goa skolkamrater hade varit och köpt presenter till den lilla bebisen som ska komma. Fyra jättefina bodysar, en med traktorer, en med stjärnor, en rosa med coolrobot =P och så en pluggbody! 100% pluggbebis med egen text på framsidan. Den får ni se live istället. Inte nog med det fanns en leksak och två små pekböcker! Ni är så gulliga och jag blev både rörd och glad! :) Tack!

Men julen slutade inte där! Åkte sedan upp till Fredriks föräldrar som var hemkomna från Mexico. Där möttes vi av ytterligare presenter. En massa kläder hade de hittat, bodysar och tröjor, skedar och så en underbar hängkorg. Den är typ virkad eller nått i naturvit garn. Bebisen ska alltså ligga i den och sova! Ska ta en bild på den så fort den är uppsatt!

Dagen slutade tyvärr inte riktigt lika bra då vår katt Schabo gick över till andra sidan :( ....Det var total sorg i huset, både Troja och Stina var lågmälda hela kvällen. Fredrik var på jobbet dock och slapp se alla våra tårar.


Vilka veckor jag har framför mig!

Puh vilken hetsig dag och det blir inte bättre av att dagarna kommer avlösa varandra i ren stress de följande veckorna. Har spenderat första halvan av dagen på matematikföreläsning i Lindesberg. Det bästa med det var ändå att jag inte fick panik av att titta på den för de hade då inget nytt att komma med. Har nämligen suttit hela fredagen och måndagen i ren ilska och läst matematik och räknat bråk, lärt om baser och positionssystem. Föreläsningen visade sig vara ren repetition av vad alla de böcker jag läst och som sagt, de hade jag ju redan läst. Så då kan jag det i alla fall! I kväll ska jag se till att räkna lite bråk och se om verkligheten har blivit lättare att förstå också. Sedan är det bara att påbörja nästa veckas räkneschema. Måste hinna med all matematik innan bebisen kommer så den FÅR inte komma för tidigt!

I alla fall blev det raka vägen hem från Linde där Fredrik fick hoppa på och följa med och handla. Vi var tvugna att fixa detta innan kraken skulle till jobbet och jag börjar blir för stel och har för många förvärkar för att bära hundmatssäckar och axla den numera tunga vagnen :P Bebisen kommer väll antagligen snart.....Så nu efter en hetsig Spaghetti Carbonara ska jag nog ta mig en tupplur i soffan, njuta min chokladkaka, en kopp kaffe och bara vila innan det är dags för mera räkning. Det förtjänar jag :)

Tänk vilken timing att föda barn i en mattekurs, det är väll ändå något som bara en Therese kan lyckas tima in?

v.36

Idag har jag gått 36 hela veckor! Skönt, bara fyra kvar då om man ska följa almanackan. Mår fortfarande bra, just nu är jag pigg som en tok. klart allt som görs, görs i slowmotion och att det värker och gör ont men så ska det väll vara också! Igår var jag hos barnmorskan och alla värden var bra, bebisen hade huvudet neråt men jag har fortfarande mycket plats kvar i magen för bebisen att göra volter i så vi hoppas den ligger neråt nästa gång också.

Börjat fundera lite på förlossningen, har inte varit rädd hitintills men nu börjar jag nog bli lite nervig. Tänk om jag får panik och kroppen låser sig. Jag vill verkligen vara avslappnad i kroppen för att underlätta värkarbetet och för att slippa ifrån bedövningar.

Det kommer säkert att bli bra hur det än blir :)

........tomt

Jag är faktiskt lite ledsen, fast jag borde vara gladast i hela världen. Men jag känner mig rätt så sviken. Inte bara av en, utan av flera. Kanske inte borde skriva detta i en blogg, utan då hellre i en dagbok. Men min blogg är inte så värst känd och att ha en läsare eller två gör mig ingenting. Då finns det i alla fall någon form av mottagare.

Visste inte att det var jag som höll ihop allt? Fast jag har förstått det nu. Så ni vet har jag inte längre någon bil så nu har jag också något att skylla på.

D-day

Idag är den här.
Den första dagen sedan snön la sig som ett tjockt täcke över marken.
Dagen som gruset sprudlar fram genom det trasiga täcket.
Då det fuktiga gräset gräset blottar sig genom bar mark.

Jag vandrar tyst och stilla fram i trädgården.
Lyssnar,
drar in den luft som nästan, ja bara nästan
påminner om våren.

Jag ser några blad sticka upp ur rabatten.
Det är snödropparna som snart kommer att blomma i sin prakt.

Jag vet,
det är bara Januari.
Men för mig,
idag,
är våren här.
I mitt sinne, i min näsa och i mitt öga.

Idag är den här,
den där första dagen.
Dagen då våren gör inträde
och allt åter börjar få liv.


RSS 2.0