Det är stop nu

Nu går det inte in ett ord till i det här huvudet! Jag är så trött på att sitta och rabbla termer. Hur kan man ha något så urbota dumt som en tenta? Vad är egentligen funktionen? Kan vi inte få visa våra kunskaper på ett mer kreativt sätt? kan vi inte få till uppgift att jobba enligt LTG-metoden på vår VFU som sedan ska bedömas av lärare och rapporteras av oss? Varför måste man sitta och rabbla in alla termer i huvudet utantill bara för att man ska komma ihåg dem just på den där tentan för att sedan glömma bort vad alla de där faserna hette. Snacka om att lägga dyrbar tid på något totalt meningslöst. Jag har aldrig slarvat med studierna eller struntat i att läsa en bok. Jag är genuint intresserad av att lära mig mitt yrke. Men detta gör att man inte orkar. Vi får nu uppleva det som vi får lära oss att inte ge våra egna elever sedan. Tentaångest och att bara rabbla termer för att klara ett prov eller få ett visst betyg. Hur djupa kunskaper ger det egentligen? jag vill lära mig en massa nytt, vi har jättemångabra böcker man skulle kunna fördjupa sig i. Vi skulle kunna ha mer föreläsningar för de är inspirerande att lyssna på och deltaga i. Jag vill diskutera och samtala med mina studiekamrater osv. Jag vill INTE sitta hemma själv och rabbla upp meningslösa termer som ska kunna rabblas i en viss ordning!

Snart halloween

Hehe snart är det halloween och jag kommer sannerligen inte ha den sexigaste dräkten. I går var jag uppe och sydde hos Fredriks föräldrar. Första gången på många år som jag mantlade en symaskin. Var ju helkul. I alla fall så ska jag vara nunna. En gravid sådan förstås och det får man ju inte vara som nunna. Har lånat en lång svart klänning och så sydde vi en vit krage och en svart slöja med vitt band Blev helsnyggt faktiskt. Måste ha tag på ett rep att ha runt midjan bara och sedan är det klart. och nej, jag kommer ju inte direkt att känna mig sexig men med mina nyförvärvda kilon gör jag ju inte det i alla fall :)

Nu börjar matbordet bli klart dessutom. Tar lite tid men nu är skivan betsad och så ska den lackas. Den blir väldigt fint. Började slipa på en av stolarna i går men inser att det kommer vara förbannat tråkigt och tidskrävande. Jag för slipa en stol per dag så kanske jag överlever. Sen ska ju alla stolarna målas tre ggr också =P . Men skam den som ger sig! Tummen upp!

Fram och tillbaka

Upp tidigt i morse. In med hunden i bilen och hem till mamma för att lämna hund. Iväg till Lindesberg för att kolla telebildsföreläsningen. Tillbaka hem till mamma för mat, kaffe och hämta hund. Iväg hemåt med stop på ICA för inköp av gummihandskar, skoräm, rakhyvlar och hundben. Ja, blev ngt knasiga inköp kan tyckas. Iväg hemåt igen men vid kvarntorpsrondell hastigt beslut mot Kumla och björka för inköp av mörk ekbets, pensel och möbeltassar. Sedan hem.

Hemma, betsning av matbordet, lek med Troja, damsugning och matlagning, kåldolmar, mos och sås med lingonsylt och mammas inlagda gurkor, tv och maffiawars och mys.

Snart sova!

Jag har en ny hobby

Jisses. Min sambo har smittat mig. Nu sitter vi båda två med en varsin dator bredvid varandra och spelar Maffia Wars på facebook =/. Det är ju beroendeframkallande och jag kan absolut inte sluta!

Annars var söndagen väldigt lung. Vi gjorde inte mycket om man säger så. Betalade räkningar och försökte få lite uppstyrning på ekonomin inför framtiden. Busade med Troja och så blev det hämtmat till kvällen. Nachotallriken från Sköllerstapizzan är förödande god upptäckte jag! Uj Uj, hämtmat två kvällar i rad! Beror mest på att kyl och frys är tom på god mat. Vet inte hur många ggr vi har ätit korv och makaroner denna veckan =/ det gjorde vi igår till lunchen också, fast lyxade till det med korv och stuvade makaroner! Men nu är äntligen alla löner här, räkningarna betalda och i eftermiddag far jag till ICA och veckohandlar! Den här månaden är ju matkontot som vanligt igen så man kan äta lite roligare mat än korv, korv och åter korv.

Häng

I går blev visst en riktigt slappardag. Fredrik och jag åkte upp till hans föräldrar i skogen. Han skulle laga bilarna och jag knatade faktiskt in. Kändes ju lite taskigt men jag är ändå inte världens bästa bilreparatör så. Fredriks mamma var i riktiga bakartagen minnsann. Hon stod och bakade bullar och jag passade på att ta en kortispromenad i skogen med Troja. Efter att hela huset fylldes med bulldoft så blev det att göra hemlagad lasagne som smakade underbart. Sedan började hon baka bröd också! medans den jäste blev det ytterligare en skogspromenad fast nu med sällskap. Sedan blev det kaffe och bullar och sedan efter diverse timmar med soffhäng så blev det att smaka på nybakt bröd. Ja så var ju Fredrik klar med bilarna och vi åkte hemåt där vi fick besök av en kompis till Fredrik. Då blev det pizza och lite annat gott. Hum undrar hur många kg jag väger idag då? =P


23 fulla veckor!

Idag har jag gått 23 fulla veckor i min graviditet!

Om en vecka är det 24 veckor och då måste sjukhuset enligt svensk lag försöka rädda vårt barn o det skulle födas. då känns det liksom som om man har ett riktigt barn i magen!

Tiden går fort men ändå känns det som en evighet fram tills det är dags. Det är ju i februari, vi ska ta oss igenom julen först, nyår och så hela januari och halva februari. men det är faktiskt bara 17 veckor dit.

Nästa vecka ska vi beställa barnvagen! Det roligaste inköpet av alla. Det blir en Emmaljunga classic sport med mjuklift. Den verkar toppen för den var smidig och ganska liten, den skulle dessutom fungera bra i skog och mark.Vintermorgon

Även om man säger att man inte vill ha någon snö i år, även om man var så trött på den förra året så man kunde spy. Ja, ändå var man alldelses lyrisk i morse när man vaknade och såg att det låg just snö på backen. För det är ju ändå så, att snön är alldelses underbar och rolig ända fram tills januari. För vad vore väll en jul utan snö, och hur vacker är nyårsnatten utan snö?

I morse blev den en lite längre och tidigare promenad med Troja. Ville ju att hon skulle få njuta av den första snön hon med. Hon är ju bara ett barn ändå :) finns det något bättre än stilla morgnar, man är alldeles själv. Alla som ska jobba har redan åkt, ja och i skogen dit vågar sig ju bara jag nästan :) mmmmm


Husse gästspelar på Matte och Trojas timme!

Min älskade Fredrik han jobbar dag och natt just nu. Han kämpar väll för den där barnvagnen förstås. Igår började han kl 14:00 och slutade kl 02:00. Så här har han hållt på ett tag nu. Helt färdig är han i både kropp och själv, tacka fan för det! Så har han en dum sambo som sliter iväg han ut i skogen på det också. Mina kommentarer - Solen skiner, du behöver allt fylla på d-vitaminförrådet. För inte får man mycket d-vitaminer av att pendla mellan sängen, datorn och rörhallen på jobbet. Tror han tyckte att det var skönt att komma ut ändå. När han väl var ute. Han lekte med Troja, kastade pinnar och gömde sig i skogen. Nästan en timme lekte vi i skogen. Jag är ju sån att för mig är skogen meditation. Den får mig att sluta tänka helt enkelt. Jag bara fokuserar på solen, löven, hunden, dofterna mm. Det är ju så underbart!

Jaja, han fick sin belöning också. Hemmagjord fiskgratäng, kaffe och lite massage på ömma muskler.


Min och Trojas timme

Fick kämpa mig upp ur sängen i morse. Hade lovat Ida att följa med till Marieberg nu igen. Jag tycker det är rätt skönt att få komma ut lite sådär även om jag för tillfället är allt för fattig för att handla. Men varför hittar man alltid sååå himla mycket när man absolut inte får shoppa loss? Tur att det är löning nästa vecka. Inte för att det kommer göra att jag får shoppa så mycket mer förstås. Vi ska ju nämligen åka till Gotland den 5:e nov och det får nog komma i första hand.

I alla fall hittade jag så många snygga kläder till mig själv. Inte för att jag just för tillfället skulle kunna komma i dem utan att se ut som en elefant, men ändå! Sedan fanns det ju förstås en massa fina bebiskläder, bebisnallar, snuttefiltar, nappflaskor, skallror.......listan är för lång! Längtar!

Han hem redan till lunch och mötte en nyvaken Fredrik. Slängde ihop lite korv och stuvade makaroner så han fick något i magen innan jobbet :) Han började redan kl 14 idag. Stackars krake, jobbar dag och natt just nu. Bara för att han har krupp på att vi måste köpa den där nya barnvagnen och så vill han så gärna ha en systemkamera.

Sedan efter lite tentaplugg var det i alla fall dags för min och Trojas timme! Timmen i skogen. Bland det första vi stötte på där i skogen var en älg. Inte ofta man står nära en älg så där. Har ju träffat många älgar på hästryggen i mina dagar men då känner man sig inte lika liten. Troja var jätteduktig. Hon vistte först inte vad hon skulle göra, i vanliga fall brukar hon jaga dem. men den här stod alldeles blixtstilla så hon blev nog rätt skärrad över det. Men hon kom på inkallningen! Ingen är nöjdare än jag. Sedan fortsatte vi vår promenad och hem kom jag förstås med en brun hund. Igen...

hektiskt det blev

Oj, flera dagar har bara flugit förbi. Var väll förra veckan jag var här inne och skrev?

Tog ju lite ledigt från allt där i förra veckan, jo men det höll jag ju länge. Men det gör inget för i och med att jag tog bort alla krav på mig själv som var överflödiga så blev jag helt plötsligt ett energiknippe igen med allt för mycket vilja och ork i kroppen än vad jag egentligen borde ha! Behövde bara känna att jag inte måste vara den som gör allt. Jag måste inte ha en miljon intressen och aktiviteter.

I lördags åkte vi till Stockholm på kalas. Vi skulle egentligen inte åka dit, jag var ju förkyld och så har det som sagt varit så mycket på helgerna nu för oss både så vi drömde om en ledig helg. Men så efter en rejäl frukost satt vi där på lördagsförmiddagen och kom på att vi åker i alla fall. Bara att hoppa i duschen och ringa och se om vi kunde samåka med Fredriks systeryster och respektive. Däremot valde vi att inte stanna kvar över natten utan åkte hem med Fredriks mama, farmor och farfar. Det kanke ska nämnas att det var Fredriks kusin som fyllde 20 år som vi åkte till Stockholm för att fira. Vi kände oss i alla fall nöjda och glada och lite så där smått spontana!

Men inte märktes lördagens bravader i min kropp i söndags då Ida ringde och ville ha sällskap till Marieberg. Nej då, pigg och alert hängde jag med dit och kollade på när hon handlade lite kläder.

Ja, så fortsätter det. Idag var det för övrigt telebild i Lindesberg. Efter den tog jag med Troja ut i skogen. Har lovat henne en timmer skogslek nu varje dag! Det behöver både hon och jag! Inte för att jag på någe sätt inte går ut med henne. Bara det att man ibland inte tar till räckligt med tid och orkar ge henne någon aktivitet när vi är ute.

Bebiskläder

I dag har jag gått igenom de bebiskläder vi har här hemma för att veta vad som finns av varje storlek. Börjar bli dags att börja shoppa en hel del snart! Tyckte det kan vara bra om man köper rätt saker då. Har fått en del kläder av Ida, hon väntar barn med BF bara en månad före mig, men hon verkar ha så mycket kläder att hon inte riktigt vet vart hon ska göra av dem! Vad passar väll inte bättre än att ge lite till oss då! :)

Än så länge har alla grejer och kläder bara samlats i högar på tvättbänken i den något redan trånga tvättstugan. Därför var det extra spännande att se vad man hade och hur mycket av varje det faktiskt fanns. När man delar upp det i stl 50, 56, 62, 68 osv blir det inte så himla mycket till varje hög. Skrev upp allt i min lilla bok så nu vet jag vad vi har mycket av och vad som behöver mer av och i vilka storlekar.

Inte för att det här med storlekar är lätt. Man har ingen aning om hur stor bebis kommer att vara? Man var ju själv nästan 5 kg tung när man föddes och har man den oturen då kan man skippa både stl 50 och 56 liksom. Men tänk om nu bebisen är normal då? Och så har vi inga kläder som passar? Inte lätt, inte lätt! Vi vill gärna ha allt klart till bebis dymper ner och inte behöva springa till affären det första vi gör heller.

Gick i alla fall in på HM´s webshop sedan och gjorde en liten önskelista som sparades. Då är det bara att klicka på knappen sen när man känner sig redo. Vill inte klicka idag nämligen för jag har redan beställt amningsbhar och i morse blev det en beställnig på ellos för att Troja tuggat i sig ett av trappstegen.


Kondisbak

I går blev det att hoppa vattengympan. Känner mig inte riktigt frisk och vågar inte riskera att bli allt för sjuk. Men vad gjorde väll det när man har annat kul att göra.

I går blev det nämligen bakdag/kväll med Ida. Ingen är gladare än jag när det är dags att baka och man kan inte ha en bättre bakpartner än Ida. Vi bestämde oss för att göra de där goda chokladbiskvierna. De är helt underbara nämligen och med de bästa bagarna så blir de ju toppen bra! Kom också på att jag hade marsipan hemma som behövdes användas, och som den tårtbakare man är har man ju även ett 20-30 tal olika karamellfärger. Ändå kom vi till slut överens om att damsugare (som skulle bli till) ser aptitligast ut med en hederlig grön färg. Det var första gången jag har bakat damsugare och visste förstås inte riktigt vad jag skulle ha i dem. Läste lite recept men kom ram till att improvisation är nog det bästa receptet. Till slut blev det kaksmulor av cookies men så här i efterhand tror jag att det smakar bättre med sockerkakssmulor i alla fall. Eller varför inte både och. Kommer definitivt att testa baka dessa igen. Kalasgoda blev de i alla fall och smakade som riktiga damsugare och som superbiskvier förstås.


Det är horribelt jävla äckligt med alla dessa våldtäkter och våldtäktsfösök!!

Vad är det som händer? Är det någon form av kvinnoprotest som pågår i Örebro? Nästan så det är dags att börja bära vapen eller nåot när man är ute.

Hundmys

Ibland när man smyger sig ner så hittar man den här lilla saken uppkrupen i soffan!


Ursäkta röran, jag rättade aldrig till kuddarna igår :)


Önskelista

Oj, bebisen har skrivit en önskelista! Den önskar sig:


* Mat för barn och deras föräldrar (En bok så att jag får i mig hemlagad och riktigt kost)

* Bebisens roliga rim och ramsor (En bok så att jag lär mig rytm i språket och får lite underhållning)

* I huvudet på din bebis (En bok så att mamma och pappa kommer fatta vad jag vill)

* Spjälsängsmobil av gullig sort

* Babygym så jag kan träna ordentligt

* En spelande mobil som jag kan lyssna till när jag har tråkigt

* En cd skiva med barnsånger att använda när jag får ont i huvudet av att höra mammas falska sångröst


Med vänliga HälsningarBebisen


Frukt i massor men ändå förkyld

Har hunnit gå upp hela 10 kg sedan jag blev gravid. Jag är i vecka 22 och tycker att det är lite mycket. Då bar det av till ICA för att fylla på fruktförrådet med råge! Nu blir det frukttillskott när sötsuget sätter i. Får hoppas att kilona kanske avstannar lite nu!
Till efterrätt blev det därför en stor fruktsallad! Kan lova att jag blev mätt!Nu til livesändning på telebild

 

 


Stressa ner lite

Känner mig ofta stressad. Har ofta onödiga krav på mig. Har blivit sådan att jag kan inte slappna av om allt inte är just som jag vill att de ska vara. Det får inte finnas disk på diskbänken, inget hundhår på golvet, kuddarna i soffan måste ligga rätt, skorna ska vara på skohyllan. Sedan så vill jag ju hålla alla intressen igång. Trädgården ska fixas, blommor ska frösås och planteras, det ska stickas halsdukar och broderas juldukar. Jag ska baka tårtor till bröllop och fest och så ska jag baka till mig själv. Jag ska plocka bär som sedan ska saftas och syltas och svampen i skogen ska med hem. Jag bakar tårtor till allt och alla och vägrar bjuda på köpt fikabröd. Troja ska rastas ordentligt varje dag och helst i skogen så hon kan springa lös. Jag vill ha hemlagad mat varje dag och jag vill helst göra den själv för det är så kul att laga mat. Jag måste självklart plugga mina 100 procent samtidigt som jag vill arbeta lite extra. Jag vill gärna renovera och vill absolut inte sitta och titta på när panel och tak ska läggas om. Jag vill måla och fixa med möbler och annat knåp. Ja mycket har jag säkert missat. Jag vill gärna träffa alla mina vänner och försöker kominera det så det passar alla. Dagtid samtidigt som man ska hinna plugga och jobba. Sällan kommer någon hit, nej, jag får allt klämma till och åka dit. Många mil då alla bor långt bort och många timmar som gå väck.

Jag har de senaste dagarna gått och funderat lite på vad jag kanske ska prioritera om. Vad som egentligen är viktigast för mig. Jag kan ju inte ha hur många intressen som helst utan en del saker kanske man får överlåta till andra att göra.

Jag vill fortsätta med min trädgårdsplanering men jag kommer inte odla egna blommor. Inte i den omfattningen jag brukar. Jag kommer plantera lättskötta perenner i trädgården helt enkelt.

Jag kommer nog inte kunna låta bli att plocka hallon från hallonbuskarna. Vinbären och körsbären kan jag nog faktiskt överlåta till andra som vill ha. Blåbärsplockandet får nog dras ner på. Man måste inte plocka flera liter varje år och göra sylt, pajer och frysa in.

Jag kommer inte fortsätta baka tårtor åt andra. Klart om jag känner att jag har lust så absolut. Men tårtbakandet har verkligen satt mitt stora bakintresse i skymundan. Jag längtar så efter att få baka bullar, rulltårta, kakor och chokladrutor att fylla min egen frys med.

Jag vill faktiskt fortsätta ha ett rent hem. Superrent är det väll inte men ingen disk och rena golv det överlever jag inte utan.

Att renovera är ett måste om man bor i hus och inget man kan skita i eller överlåta till andra.

Handarbete tror jag att jag skiter i nu. Klart om man blir sugen men jag orkar inte ha en miljon planerade möss och halsduksprojekt i huvudet. Stress.

Att Troja rastas är en självklarthet, jag älskar dessutom att vara i skogen och svamparna är lätta att få med sig hem och uppskattade av övriga.

Att man laga sig egen mat är också en självklarthet och något som är viktigt när man får familj.

Plugga är nu vad jag gör på dagtid, inget annat. Får ske efter att dagens arbete är utfört.

Jobba kommer förstås inte att göra så mycket mer eftersom vi ska få en bebis.

Kanske kan börja bjuda hem mina vänner hit i stället, de kanske visst vill åka hit någon gång ibland också. (Vissa är ju faktiskt här och hälsar ibland)

Får skriva en ordentlig lista över allt det här senare :) Nu har jag i alla fall pluggat klart för idag och hunnit med mer än vad som var tänkt så nu beger jag mig ut i garaget och målar på matbordet. Sedan åker jag till kumla och lämnar tillbaka tapetpärmarna på björka och sedan far jag till ICA för att handla och sedan hem och laga mat. Bardrummet behöver städas. Tur att jag hann med både disken, en tvättmaskin och Trojapromenad på lunchen. =P

Fredriks första spark

Igår kväll när vi skulle lägga oss var det vild action i magen. Bebisen låg och sparkade upp i naveln och man kunde se rätt tydligt genom huden att det rörde sig. Det gör man oftast inte. Den brukar helst ligga och sparka när den har fötterna nertill.

Äntligen fick Fredrik hinna med och känna några sparkar! Vi har försökt massa gånger, men bebisen brukar alltid sluta när hans hand kommer. Men nu har den nog hunnit lära känna hans hand också med tanke på alla försök!

Det är så mysigt när det kickar där inne, särskilt när man nu kan börja se och känna vart den ligger. Som jag sa till fredrik igår, att det är helt otroligt vad en kropp kan bygga :) Man har en liten bebisverkstad inne i magen helt enkelt som bygger och bygger. Att det går? Och hur går det till?

 


Kalashelg

Vilken kalashelg det har varit. Inte har vi behövt laga ett endaste mål mat här hemma, för kalasena har ju även bjudit på underbar mat. I går var det 60 års kalas med Fredriks släkt. Det var hans mosters man som fyllde år. Det var en "teckenspråksfest". Spännande och roligt. Det fanns dock en tolk på plats vilket underlättar för oss som inte fått lära detta underbara språk.

Idag bar det av till min moster Eva och hennes man Roger på kalas. De hade gjort så fint och bjöd på hemlagade pajer med sallad och pizzasnurror. Till dessert bjöds det på supergoda tårtor. Smakade ambrosia om dem, fast de var som vanliga tårtor. Oj, vad många släktingar som dök upp och vad många barn det har kommit i sällskapet! Jättekul!

Så tack för maten alla kära släktingar! :) och så får Fredrik och Jag återgå till vardagen igen.


Vad har du för crawings? (v)

Har fått den frågan ett antal gånger nu. Jag har väll egentligen inte tyckt att jag haft några såna matkrav. Men visst, det här med raviolin då? När man inte har ätit burkravioli på minst 3-5 år och helt plötsligt satt i sig i alla fall 10 burkar sedan jag fick plus på stickan, blir man väll till slut tvungen att kalla det crawings? Vet inte ens om 10 burkar räcker. Det var i alla fall en burk idag efter jobbet! Jag tycker inte ens att det smakar bra. Jag blir inte ens mätt. Varför envisas jag helt plötsligt med att stoppa ner dessa burkar i varukorgen?


Jag är med och tävlar

Ja, självklart måste man vara med och tävla om bebisprylar nu också. Fick ett så gött erbjudande av en gammal kompis att vara med!  var med och tävla ni också! HärIdag

I dag fick jag jobba hela dagen. Hade turen att få vara på en förskola här i närheten som jag trivs väldigt bra på. Trevlig personal och trevliga barn. Ja, det är alltid kul när man får vara där och jobba. Har inte blivit mycket jobb nu. Har mest velat fokusera på skolan och endast jobba några dagar i månaden. Men samtidigt är det inte fel att få in några extra tusenlappar. Det går åt just nu vill jag lova. Men i våras då jobbade jag som en besatt. Ville bara ha pengar, pengar, pengar. Nu känns det mer som att lagom med pengar duger bra. Man ska orka med att leva också.

slutatade i alla fall kvart i fem idag och nu är jag bra trött. Försöker skriva några rader på litteraturuppgiften, det går trögt vill jag lova. Men jag kom ändå en bit i går så det är nog ingen fara.

Helst av allt önskar jag mig ett varmt bad nu, en godispåse eller soffläge för resten av kvällen. Men ju mer man skuter på plugget ju mer får man att göra senare. Ska jobba i morgon med nämligen och efter det stundar ett vattenpass på Haga.


Så här kan det vara att ha hund!


En liten dikt eller nått.

Stackare den som liten är
och går mellan husen.
Händer och fötter är fulla av snö
och ögonen fulla av tårar.
Liten och trötter
våt om sina fötter
och har pissat i sin sko.

Lennart hellsing (1983) Äppel päppel

Telebild hemma

Dagen började inte riktigt som jag hade tänkt mig idag. För det första tog det evigheter att ens ta sig upp ur sängen när klockan ringde. Idag är det tisdag och då ska man bege sig till Lindesberg för telebildsföreläsning med studiekamraterna. och begav mig det gjorde jag. Dessvärre var magen tung, kändes ungefär som några kilo tegelstenar hade placerat sig där. För att gå in närmare på det åt jag tre protioner köttfärsås och spaghetti i går kväll. Ja, det är så att ibland får jag hål i magen. Jag känner ingen mättnad utan kan bara äta och äta. Det är hemskt. Men jag tänkte att det är ju bättre att jag äter mat än massa annat skit. mmmmm så här i efterhand kanske det hade varit bättre med en påse godis i alla fall. Skyller dock allt på att jag är gravid.

I alla fall satte jag mig i bilen i morse (efter många om och men) om och men fortsatte under hela bilfärden. Bakomliggandes en bilkaravan och en vit van körandes i 70 km/h förstod jag att i tid det skulle jag ändock inte komma. Inga andra skulle inte heller vara på plats i Lindesberg. ja inte vara de många i alla fall. Efter ett hastigt magknip störtvände jag bilen och så var det för sent!

Det var faktiskt skönt att få komma hem till värmen igen. På med datorn och tänk vilken bra skola jag har. Jag kan nämligen sitta här hemma och titta på föreläsningen via livestreaming!


Magen

Min mage växer så det knakar. Det kan börja värka någon dag och så nästa morgon när man vaknar tappar man hakar över hur stor man har blivit runt magen.  Ja, och jag har blivit lite stor runt andra kroppsdelar också. Rumpan har svällt tillsammans med låren. Men så farligt är det ändå inte! Lite rund får man bli, bara det inte går överstyr.

Det sparkar lite där inne också. Vissa dagar mer än andra. I dag och igår har det varot rätt lugnt men det tror jag beror på att jag själv har haft fullt upp med bordsslipning och andra sysslor. Den vaggas väll till sömns där inne då! Lite har jag känt bebis i alla fall så inte är jag orolig inte!Måste nog putsa spegeln! Ska be Fredrik ta några fina bilder på magen någon dag också!


Hundkoja del III dag blev hundkojan målad. Äkta falurödfärg med vita knutar. Hade varit överkurs att ta tegelpannor till taket. Men det hade nog varit snyggt.

Jag själv har fortsatt och slipat på matbordet. Har även hunnit med att måla benen och underredet vit en strykning.

HundkojaI dag har vi varit onödigt produktiva! Av lite restmaterial från fasad och takbygge knåpade Fredrik ihop en hundkoja. Ingen ritning på denna icke, den är bara snickrad i luften. Med lite falurödfärg och vita husknutar blir det nog en riktigt skönhet i trädgården för lilla Troja.

Själv har jag spenderat dagen med att slipa ett bord som ska bli framtida matbord. Mycket att slipa men jag hoppas att resultatet blir snyggt!

Lille Pers vandring av Hugo Gyllander


Lille Pers vandring


Nu går vi bort sa lille Per
nu går jag bort dit skogen bär.
Att söka slottet Silvettopp
och få prinsessan Rosenknopp!
Jag tror att hon mig bannar
om jag här längre stannar!


Sweet child of mine

Gjorde det lite mer rofyllt för bebisen i magen! Nu har den lite fina fjärilar att titta på! :)

Min hemliga blogg

Jag tror nästan att den här bloggen är min lilla hemlighet. Det är ingen som vet att den finns! Det känns lite skönt för då kan jag skriva precis vad jag vill. Sedan kan det ju vara så att det är någon liten kotte som har koll, men i ärlighetens namn, det tror jag inte :)

Just nu känns det nästan som att livet leker. Allt är som det ska vara. Jag hoppas att det kommer förbli så! Idag är det halvtid. ja, för det har jag ju glömt att berätta för dig min kära blogg! Vi ska ju ha en bebis. Fredrik och jag. Ja, den Fredrik som jag har berättat om i mina allra första inlägg i dig.

Det är alltid lika kul att läsa de där allra första inläggen. Även om jag inte har skrivit om vad som hände så minns jag att jag visste och lät det uteslutas med flit. Det var något som gjorde mig glad och bara jag vet vad!RSS 2.0